Пържени картофи с пикантен боб и гуакамоле

Съставки

1,5 кг Aviko Бланширани картофки

За соса

2 супени лъжици растително масло
2 лук (фино нарязан на кубчета)
2 скилидки чесън (натрошен)
100 гр целина (фино нарязани на кубчета)
1 червен лют червен пипер, фино нарязан на кубчета
1 ч. л. Смлян ким
200гр. нарязани пресни домати
500 мл пасат
2 х 400 гр. Червен боб (изцеден и изплакнат)
1 x 400 гр. Маслени бобове (изцедени и изплакнати)
1 х 400 гр боб Канелини (изцедени и изплакнати)
Гуакамоле

3 авокадо
1 Домат, нарязан на кубчета
1 червен лют червен пипер, фино нарязан на кубчета
1 лимонов сок
1 Червен лук, фино нарязан на кубчета

Начин на готвене

1. Загрейте маслото в голям тиган. Запържете лука в продължение на пет минути, като се разбърквате понякога, докато омекне и леко почервенее.

2. Добавете чесъна, целината и лют червен пипер и запържете за още две минути, след това добавете кимион и червен пипер и запържете за още минута.

3. Добавете пресните домати и пастата. Разбърква се във всички бобчета и се задушава. Подправете се със сол и черен пипер.

4. За да направите гуакамоле, кори, раздробявайте и натрошете авокадото. След това добавете домат, червено лют червен пипер, лимонов сок и червен лук. Сезон на вкус и резерва.

5. Загрейте маслото в фритюрник с дълбока мазнина и гответе картофите Aviko Premium. Когато се готвят, ги разделете на купи и нагоре с пикантни бобови топчета и гуакамоле.

Използвани продукти:

COUNTRY HOUSE 10/10 2.5 kg