Ребърца с бланширани картофи

Съставки

1,5 кг Aviko Wedges
10 х 300 грама свински ребра
2 пресни червени люти чушки, обезкостено и ситно нарязано
2 инча Джинджифил парче, обелени и настъргани
2 скилидки чесън, обелени и натрошени
100 мл оцет от бяло вино
100 ml вода
100 г кетчуп на домати
50 гр дижонска горчица
100 ml Tamari (алтернатива на соевия сос без глутен)
200 г мека кафява захар
салата от зеле

250 гр. Червено зеле, фино нарязано нарязано
250 гр. Бяло зеле, фино нарязано на парчета
200гр. Моркови, настъргани
1 Червен лук, фино нарязан на кубчета
500 мл майонеза
1 Лимон, сок
1 чаена лъжичка мак семена

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрявайте фурната до 160˚C.

2. Да направи маринатата; поставете лют червен пипер, джинджифил и чесън в средна тава заедно с оцета от бялото вино, вода, кетчуп домат, горчица, тамари и кафява захар.

3. Разбъркайте заедно съставките и поставете тенджерата на средна температура. Разбърква се, докато захарта се разтвори, след това се къкри за 10 минути или докато сосът се сгъсти.

4. Поставете ребрата в голям тиган, нанесете четка с марината и покрийте с фолио.

5. Готвене във фурната за 1 час нарязване на ребрата с марината 2-3 пъти по време на готвене. След 1 час време на готвене отстранете фолиото, отново настържете и гответе, непокрити, за последните 30-45 минути, като продължавате да забивате ребрата навсякъде. Пригответе го, докато се изпие, а месото падне върху костите.

6. Докато ребрата се готвят, вземете средна купа и комбинирайте зелето, морковите и лука в нея. Смесва се с майонезата и лимоновия сок и се сервират на вкус и хлад, докато се наложи.

7. Пригответе клинове като инструкции за опаковката. Сервира се с варени ребра и слама, покрити с макови семена.

Използвани продукти:

AVIKO РЕЗЕНИ С КОЖА 2.5 kg